neděle 28. října 2012

JEDEN A PUL POLICAJTA 1993

Devon je osmiletý kluk, který sní o tom, že se jednou stane poldou. V tv sleduje "MIAMI VICE", odkoukává policejní postupy a s kámošem Rayem si hraje, na "policajty a zloděje"... Když se Devon stane jediným svědkem vraždy, využije informace k tomu, být na pár dní detektivem. Bezradná policejní šéfka souhlasí a jako parťák je mu přidělen, veterán Nick McKenna (Burt Reynolds), který však nemá rád děti...

BÍLÝ POLICAJT S ČERNÝM SRDCEM 1990

Jack Moony je policejním detektivem, který kromě zločinců nesnáší černochy a speciálně právníka Napoleona Stonea. Mimo to, že je pojil vztah s prostitutkou Peishou, později, když Stone utrpěl smrtelný úraz a Moonymu kvůli nehodě museli transplantovat důležitý životní orgán, je pojilo společné srdce. Z nepřátel se stali přátelé a Stone, i když po smrti, pomohl komplikovanému Moonymu vyřešit osobní problémy a velký detektivní případ.

DOSTANTE AGENTA SMÁRTA 2008

Když je jednoho dne napadeno velitelství americké zpravodajské tajné služby a identita většiny zaměstnanců je prozrazena, jejímu šéfovi nezbývá nic jiného, než do akce poslat i horlivého analytika Maxwella Smarta, který už dlouho sní o tom, že se superhvězdným Agentem 23 vytvoří neporazitelnou dvojku. Místo toho je Smart přidělen k jedinému dalšímu agentovi, jehož identita zůstala dosud skryta : milé, avšak poněkud nevyzpytatelné Agentce 99. Čím hlouběji se Smart a 99 noří do temných rejdů zločineckého syndikátu KAOS, tím je jim jasnější, že jeho velitel Siegfried s pobočníkem Shtarkerem chtějí na šíření atmosféry strachu vydělat milióny. Ačkoliv má Smart jen minimální praxi v oboru a času má méně, než by v danou chvíli potřeboval, poháněn neumdlévajícím nadšením a vybaven několika důmyslnými vynálezy, se vydává zachránit svět od chaosu...

sobota 27. října 2012

CANDYMAN.3 Den Smrti 1999

V Los Angeles se právě otevřela nová výstava, kterou má na starost atraktivní Caroline McKeever a Miguel Velasco. Jsou tu vystaveny obrazy zesnulého Daniela Robitaillea, přezdívaného Candyman. Smetánka obdivuje jeho obrazy a z tajemné legendy si nic nedělají. Přesvědčí Caroline, ať pětkrát po sobě zopakuje do zrcadla jeho jméno. Nic se v tu chvíli nestane a všichni jsou přesvědčeni, že jde jen o povídačku. Jenže to se šeredně spletli, protože Candyman vyslyšel volání a již spřádá plány na další řádění. Brzy začnou první vraždy a hlavní podezřelou se stává samotná Caroline, protože policie si myslí, že se tím snaží oživit neexistující legendu.

CANDYMAN.2 Sbohem Masu 1995

Mladá Annie ( Kelly Rowan ) právě přišla o otce, který byl brutálně zavražděn. Z vraždy je obviněn její bratr. Annie však tomu nevěří. Snaží se svého bratra očistit. Přitom zjišťuje, že vražda jejího otce připomíná dávnou legendu o Candymanovi (Tony Todd), černošském otrokovi, který se zamiloval do bohaté dívky. Za svůj čin byl brutálně zohaven ( místo jedné ruky má hák ). Dnes se stačí postavit před zrcadlo a vyslovit pětkrát jeho jméno. Annie také zjistí, že to byla právě její babička, kterou Candyman tak miloval. Dokáže Annie pomoct svému bratrovi a zničit hrůzný přízrak z minulosti? Pokračování úspěšného horroru z roku 1992.

CANDYMAN 1992

Studentka Helen (Virginia Madsen) píše práci o místních legendách a mýtech. Dozví se o muži jménem Candyman (Tony Todd), který byl místními lidmi kdysi znetvořen a nechán napospas včelám. Prý se objeví, vyslovíte-li před zrcadlem pětkrát za sebou jeho jméno a spolu s ním i msta v podobě hrůzných činů. Helen v pravdivost této legendy nevěří, avšak při jejím pátrání po pravdě se okolo ní objevuje série brutálních vražd… Drsný horor s podmanivou hudbou P. Glasse.

CLONA 2008

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

13 DUCHU 2001

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život.

SILENT HILL 2006

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků.

RYCHLE A ZBĚSILE.5 2011

Nohou zašlapávají pedál plynu do podlahy, jednou rukou řídí a v té druhé třímají zbraň nebo aspoň ukazují vztyčený prostředník. Jsou prostě rychlí a zběsilí. Už popáté. Pod vedením režiséra Justina Lina, jenž si vydobyl ostruhy na předchozích dvou dílech slavné akčně závodní série, se potkávají všichni staří známí – Paul Walker, Vin Diesel a Jordana Brewster – které tentokrát doplňuje i akční hvězda první velikosti Dwayne Johnson. Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší

RYCHLÍ A ZBĚSILÍ 2009

Dokonale poladěný model. Luxusní vybavení, nablýskaná kapota a pod ní osvědčené součástky, které mu dodávají punc výjimečnosti. Tak nějak by fanoušek rychlých kol popsal čtvrtý díl slavné akční série, jehož název je tentokrát modifikovaný do podoby Rychlí a zběsilí. S předchozí částí, která se odehrávala v Tokiu, v prostředí vyznavačů školy smyku, čtyřku spojuje jenom jméno režiséra Justina Lina a hlavní hvězda Vin Diesel, která si půdu pro návrat v Tokijské jízdě připravila cameo roličkou. Ocitáme se v Dominikánské republice, kde hodlá Torrettova skupina rychle a zběsile ukrást „pár litrů“ benzínu z jedoucího konvoje. Velkolepá akční sekvence jen předjímá tempo, jaké bude Justin Lin po zbytek filmu diktovat. Po ostrém střihu se ocitáme v Los Angeles, kde narazíme na druhého „ztraceného syna“. Brian O´Conner (Paul Walker, který se objevil v prvním a druhém dílu) zůstal věrný policejní placce. Právě se snaží rozkrýt drogový kartel, jehož členové pašují drogy do Spojených států přes mexickou hranici nebezpečnými spanilými jízdami podzemními tunely. Mistr volantu O´Conner získá od nadřízených oficiální posvěcení oprášit své řidičské umění a proniknout do tohoto gangu coby jeden z řidičů. Stejný záměr, nicméně mnohem osobnější cíl, který se nesluší prozrazovat, má i Dominic Toretto. A tak se oba sejdou na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci. Znovu tak budou řvát motory, pneumatiky trhat asfalt a proteče i pár litrů krve. Tahle jízda rozhodně není pro čajíčky.