neděle 30. září 2012

KRÁL ŠKORPION.3 Bitva Osudu 2012

Od Mathayusova triumfálního nástupu k moci v kasovním trháku Král Škorpion se toho hodně změnilo. Mathayusovo království padlo a jeho královna prohrála boj s morem. Teď musí Mathayus v roli nájemného zabijáka bránit království před zlým tyranem a jeho přízračnými vojáky, aby neztratil šanci znovu získat svou dávnou moc a slávu. V hlavních rolích filmu se představují Ron Perlman (Hellboy) a Billy Zane (Titanic). Král Škorpion: Bitva osudu posouvá fenomén filmu Mumie díky velkolepým akčním scénám a nekonečnému dobrodružství na úplně novou úroveň!

KRÁL ŠKORPION.2 Vzestup Říše 2008

Ve filmu Král Škorpion, kde se The Rock oháněl mečem, jsme mohli vidět válečníka na vrcholu svých sil a své slávy. Král Škorpión: Vzestup Říše nám přibližuje, jak se z Mathayuse stane jeden z nejobávanějších bojovníků. Mathayusův otec je zavražděn a mladík přísahá, že pomstí jeho smrt. Tak začíná jeho dobrodružství plné nástrah a nepřátel.

KRÁL ŠKORPION 2002

Vraťme se o 5.000 let zpátky. V té době žil bezohledný a ctižádostivý muž jménem Memnon, který byl přesvědčen, že je povolán vládnout lidem, žijícím v nedohledné egyptské poušti. Postavil se proto do čela barbarské armády a vraždil nemilosrdně každého, kdo se nechtěl podřídit jeho vůli. Předcházel ho strach a hrůza, neboť mnozí tušili, že Memnonovy kroky řídí někdo jiný, kdo s jistotou ví kdy a kde zaútočit. Proto také odcházel z každé bitvy vítězně. Jen několik rodových kmenů nalezlo sílu a odvahu zastoupit Memnonovi cestu k trůnu. Do jejich čela se postavil Mathyus, kterému generace předků vlily do žil válečnickou krev a tedy i umění lsti. Právě on si uvědomil, že je třeba nejprve zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým poradcem a vyrazit mu, za jakoukoli cenu, z ruky jeho nejsilnější zbraň. K tomu účelu povolá poslední muže vymírajícího kmene zabijáků. Ti jsou však vlákáni do léčky a jediný přeživší hrdina má tak ke splnění úkolu motiv nejmocnější - pomstu. Přese všechnu zlobu jež ho dovedla až k cíli jeho cesty, mu jeho zásady zabrání zabít onoho tajemného rádce. Ženy, a ještě k tomu krásné, totiž nevraždí. Půvabná vědma Cassandra se tedy stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži začíná. Jasnovidčina předpověď, kdo z něj vyjde jako vítěz, zní zcela jednoznačně...

MUMIE HROB DRAČÍHO CÍSAŘE 2008

Mumie se vrací. Už zase. Tentokrát ale opustila vyhřáté písečné duny a společně s olympioniky se vynořila v Číně. O to strašlivější by měla být. Dobrodružný velkofilm Mumie: Hrob Dračího císaře je pokračováním úspěšných snímků Mumie a Mumie se vrací. Stephena Sommerse sice na režisérské stoličce vystřídal Rob Cohen (xXx, Rychle a zběsile) a sličnou Rachel Weisz v hlavním ženském partu neméně krásná Maria Bello, ale jinak zůstalo vše při starém. Rošťácký dobrodruh Rick O´Connell (Brendan Fraser) bude zase chránit svět před zlem, které přestalo respektovat nápis na vlastním náhrobku, kde stojí klasické „Odpočívej v pokoji“.

sobota 29. září 2012

MUMIE SE VRACÍ 2001

Píše se rok 1935 a manželé Rick a Evelyn O´Connellyovi se vydali znovu do Egypta. Provází je tentokrát i jejich osmiletý syn Alex, který, jak konstatoval jeden z rodičů, je chytřejší než maminka a statečnější než otec. Podnětem k výpravě se stal Evelynin podivný sen, který se jí zdál právě v noci, kdy podle starého kalendáře začal rok škorpiona. Výprava je mimořádně úspěšná, protože nadšená egyptoložka se v podzemních prostorách někdejšího chrámu pohybuje s jistotou, jakoby tu nebyla poprvé. A tak se jim téměř bez problémů podaří nalézt vzácný zlatý náramek boha Anubia, jemuž před více než 3000 lety př. K. zaprodal svoji duši, výměnou za záchranu života, král Škorpion, vůdce válečníků, kteří padli v boji s Anubiovým vojskem do posledního muže. Svůj vzácný nález dopravili do svého honosného domu v Londýně, ale záhy jsou zde přepadeni nevítanými hosty, kteří ví, jakou zázračnou a nevídanou moc jejich nález má. V první chvíli náramek zachrání malý Alex a právě on se záhy stane rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat i zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její bonvivánský bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou malého Alexe a na jejich straně stojí i strážce Města mrtvých Ardeth Bay se svými muži.

MUMIE 1999

Dvacátá léta 20.století byla zlatou érou dobrodruhů a Egypt jejich zaslíbenou zemí. Za tajemstvím zmizelého města Hamunaptry, pokladem faraonů a Knihou mrtvých se ve variaci na Indiana Jonese vydávají pohledný dobrodruh Rick, krásná egyptoložka Evelyn a její poněkud výstřední bratr Jonathan.

FLYNN CARSEN.3 Jidášuv Kalich 2008

Knihovník Flynn Carsen (Noah Wyle) se po rozchodu se svou přítelkyní vydává na dovolenou do New Orleansu. Mezitím se v rumunských Karpatech snaží skupina bývalých KGB agentů v čele se Sergejem Kubichkem (Dikran Tulaine) najít pozůstatky slavného upíra Vlada Draculy. Jejich plánem je obnovit bývalou slávu Sovětského svazu pomocí nesmrtelné armády upírů. Na vzkříšení prince Vlada je ale potřeba dle pověstí Jidášův kalich. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě k tomuto účelu unesou.

FLYNN CARSEN.2 Návrat Do Dolu Krále Šalamouna 2006

Noah Wyle se vrací jako Flynn Carsen, náš známý Knihovník. Poté, co už jednou zachránil lidstvo, spočívá osud světa opět na Flynnových bedrech. Záhadná mapa ukazující cestu k legendárním dolům krále Šalamouna je jeho jediným klíčem k posvátné Knize Šalamounově. Když ho přepadnou a o tuto mapu oloupí, vydá se Flynn do Maroka, kde potká svůj osud v podobě krásné profesorky Emily Davenportové (Gabrielle Anwarová), která je stejně tak chytrá jak Flynn, ne-li více. Společně se vydávají nalézt tajemné doly krále Šalamouna a snaží se přitom zůstat o krok před neznámými protivníky, kterí mají v úmyslu zneužít mox skrytou v Knize Šalamounově.

FLYNN CARSEN : Honba Za Kopím Osudu 2004

Mladý Flynn Carsen (Noah Wyle - Bílý Oleandr, Pohotovost) přijímá místo knihovníka. Brzy se dozvídá, že skutečnou náplní jeho práce je hlídat největší poklady historie, které jsou uloženy v tajné části knihovny. Do budovy se však vloupají členové obávaného Hadího Bratrstva a ukradnou jednu ze tří částí Kopí Osudu. Carsen se spolu se svou kolegyní vydává po jejich stopách. Musí se pokusit Bratrstvu zabránit v získání zbylých kusů kopí a ovládnutí světa.

INDIANA JONES A KRÁLOVSTVÍ KŘIŠTÁLOVÉ LEBKY 2008

Devatenáct let čekání skončilo. Jedna z nejslavnějších postav filmové historie se vrací na stříbrné plátno. Za doprovodu typických fanfár Johna Williamse v charakteristickém klobouku a s bičem coby nepostradatelnou zbraní. Indiana Jones. Univerzitní profesor a muž, který objevil legendární Archu úmluvy, zachránil posvátné Sankarové kameny a nalezl Svatý grál. V novém dobrodružství bude pátrat po další slavné relikvii – záhadné Křišťálové lebce.

čtvrtek 27. září 2012

INDIANA JONES A POSLEDNÍ KŘÍŽOVÁ VÝPRAVA 1989

Rok 1938, Priceton/Venice the Holy Land. Indiana Jones si už potřetí nasazuje svůj pomačkaný klobouk, jenomže tentokrát se k němu v tomto napínavém filmu přidává i jeho tatínek (Sean Connery). Tvůrci filmu se postarali o to, aby duo otec - syn netrpělo nedostatkem dobrodružných situací. Oba Jonesové se vydávají hledat tajuplný "Svatý grál". Jen o vlásek se jim daří v nebezpečných honičkách unikat před záludnými nepřáteli. Toto skvělé třetí pokračování je víc než pouhým vyvrcholením Indyho pozoruhodných příběhů. Je to největší dobrodružství filmové histori…